Convocatòria per a dues residències de creació

La Fàbrica de Lied
2020

Data d’inici de la convocatòria
10/05/2020 | Data final 15/06/2020


PRESENTACIÓ

La Fàbrica de Lied vol promoure la creació i la innovació en l’àmbit escènic, audiovisual, plàstic i musical vinculant-ho al gènere del Lied oferint dues residències artístiques per a les propostes seleccionades i que seran presentades en el si del Cicle de Lied del Montseny 2020. Per aquest motiu fa una crida a la presentació de propostes de creació.

En el marc del Cicle de Lied del Montseny 2020 que organitza la Fàbrica de Lied fem una convocatòria adreçada a creadores joves, menors de 35 anys, a presentar propostes en qualsevol àmbit artístic (creació escènica, audiovisual, coreogràfica, pictòrica, plàstica, musical, circ, escenografia, etc…) relacionades amb el Lied per a dues residències de creació durant l’estiu de 2020.

De les propostes presentades, l’equip de direcció del Cicle de Lied del Montseny escollirà dues propostes. Les propostes escollides gaudiran dels següents avantatges:

 1. Dotació econòmica de 1.200€ bruts per a cada proposta
 2. Residència artística de 15 dies a un espai del Montseny, adequant-se sempre que sigui possible a les necessitats tècniques de la proposta escollida.
 3. Programació i difusió de l’espectacle dins el Cicle de Lied del Montseny.
 4. Difusió o installació de l’espectacle a través de les xarxes i pàgina web de La Fàbrica de Lied.
 5. Inclusió de la proposta dins la campanya de difusió en premsa del Cicle de Lied del Montseny
 6. Inclusió de la proposta dins el catàleg cultural i comercial de La Fàbrica de Lied.

 

REQUISITS

La convocatòria s’adreça a creadors/es joves i menors o de fins a 35 anys d’edat. Es prioritzaran les propostes que girin entorn a la figura i repertori de Lied del compositor català Robert Gerhard del qual enguany es commemora el 50 aniversari de la seva mort

Les propostes han de partir i incorporar el gènere de Lied per bé que el seu tractament és lliure

Es prioritzaran les propostes que s’adaptin a la situació de postconfinament a la qual ens trobem. La proposta haurà d’incloure l’equip que la conforma

 

Les persones interessades hauran d’aportar: 

 • Un dossier o escrit explicatiu del projecte que inclogui descripció, objectius, tria musical, equip i espai
 • En el cas de propostes de composició musical: un escrit explicatiu de la proposta compositiva
 • En el cas de les arts plàstiques : una descripció de la proposta artística, del vincle amb el Lied, del procés creatiu i de l’espai d’installació o exposició
 • Un CV o biografia detallats de la trajectòria artística
 • Una carta de motivació especificant per què li interessa presentar-se a aquesta convocatòria.
 • Aquesta documentació s’haurà d’enviar, en un únic correu electrònic i en format PDF a lafabricadeliedcreacio@gmail.com detallant a l’assumpte: Creació Lied + Nom del/la sollicitant

SOBRE LA VALORACIÓ

La tria de les dues propostes artístiques corre a càrrec de la direcció artística del Cicle de Lied del Montseny. La valoració tindrà especialment en compte la qualitat de les propostes, el grau d’innovació, el tractament del gènere del Lied i l’ús o escull de peces d’autoria catalana o nova creació.

Alhora i degut a la situació d’excepcionalitat en la que ens trobem, essent encara un escenari incert la programació total del Cicle de Lied del Montseny 2020, la organització es reserva el dret d’ajornar o de cancel·lar l’esdeveniment si aquest no pot tenir lloc aquest any 2020.

 

TERMINI

El termini d’acceptació de propostes conclou el dia 15 de juny de 2020 i la comunicació de les propostes escollides serà abans del dia 01 de juliol de 2020.

 

La residència artística es preveu per a agost de 2020.

 

Les propostes s’hauran d’enviar a: lafabricadeliedcreaci@gmail.com

 

Més informació:

lafabricadeliedcreacio@gmail.com

www.lafabricadelied.com