Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
29 nov.

Mosqueroles

29 novembre, 2020. 12:00 pm - 4:00 pm
Ctra 5119, Km 2,2

HOMENATGE A ROBERT GERHARD

  • CONFERÈNCIA
  • CONCERT DEL QUARTET GERHARD

Descripció:

D’entre tots els espectacles i concerts que organitza La Fàbrica de Lied al X Circuit de Lied del Montseny aquest és l’acte central d’Homenatge a Robert Gerhard.

CONFERÈNCIA
(A les 12:00h. Activitat gratuïta)

Oriol Pérez Treviño, comissari de l’Any Gerhard i expert en aquest compositor ens oferirà una lluïda conferència que ens servirà d’un costat per recórrer la vida i biografia de Gerhard, els seus anys d’aprenentatge i joventut a Catalunya, el seu exili a Gran Bretanya i la seva consolidació com un dels artistes més originals de la seva generació, i d’altra banda analitzarem en detall l’estil i el llenguatge de Gerhard, tan vinculat a l’avantguarda europea i a Arnold Schönberg en particular. Aquest concert anirà acompanyat d’una intervenció musical a càrrec de la soprano Monik Bargalló que interpretarà tres peces procedents de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya en la que Gerhard hi va participar amb el mecenatge de Rafael Patxot.

La conferència es du a terme a Masia Mariona, equipament del Parc Natural de Montseny i gestionat per la Diputació de Barcelona. Aquest espai acull una exposició permanent sobre la vida i l’obra de Rafael Patxot, home polifacètic, escriptor i mecenes qui, particularment, donà suport a Robert Gerhard durant els seus anys de joventut. Aquest és el vincle que uneix Gerhard amb Patxot.

 

CONCERT DEL QUARTET GERHARD
(A les 16:00h)

Concert del reconegut Quartet Gerhard. El  Quartet Gerhard respon sense dilacions a la pregunta de per a què existeix l’art. Els seus quatre integrants deign a banda qualsevol element accessories i es dediquen, amb certesa i devoción, a servir la millor música, incloent una intel·ligent tria del repertori contemporani, per a explicar-nos, sense paraules, el seu sentit o, com a mínim, per posar-nos cara a cara, en les millors condicions possibles que ofereixi l’experiència en directe d’un concert, davant del misteri de l’art. . Així descriu el compositor Ramon Humet a un dels quartets de corda més reconeguts i amb més projecció internacional de Catalunya. En el concert d’enguany ens oferiran una selecció de peces contemporànies del compositor Robert Gerhard i del jove Joan Magrané així com un dels quartets més significatius de Ludwig van Beethoven.

 

Intèrprets

 Oriol Pérez Treviño – Conferenciant i Comissari de l’Any Gerhard 2020

Monik Bargalló . Soprano

Quartet Gerhard

Lluís Castan – violí

Judit Bardolet – violí

Miquel Jordà – viola

Jesús Miralles – violoncel


Compositors:

Joan Magrané
Robert Gerhard
Ludwig van Beethoven

 

COMPRAR ENTRADES

 

CONCERT ENREGISTRAT EN AUDIOVISUAL
ES PUBLICARÀ AL CANAL YOUTUBE DE LA FÀBRICA DE LIED

Detalls de l'esdeveniment

Data: 29 novembre, 2020. 12:00 pm - 4:00 pm
Hora: 12:00 pm - 4:00 pm
Lloc: Masia Mariona
Address: Ctra 5119, Km 2,2
Nom de l'organitzador: La Fàbrica de Lied
Phone: +34 610 339 522

Santa Coloma de Farners

Entrada anterior

Caldes de Malavella

Següent entrada