Carregant Esdeveniments
  • Aquest event ja ha passat.
11 des.

Sant Esteve de Palautordera

11 desembre, 2020. 8:00 pm - 9:00 pm
Carrer Pare Casals, 2

LA CANÇÓ POPULAR CATALANA I JOAN TOMÀS

 

Descripció:

Joan Tomàs i Parés fou un músic i folclorista, mestre, pedagog musical i sotsdirector de l’Orfeó Català. Autor d’uma nombrosa producció coral i de notables harmonitzacions de cançons tradicionals catalanes, va dur a terme una importante tasca de recerca i recull de cançons i melodies del folklore catalã.

Joan Tomàs va viure amb passió el món de la música total a seva vida. Ja des de petit va entrar a l’Orfeó Català on el 1919 en passa a portar la dirección. Inicia així un procés que el va portar a dirigir nombrosos orfeons i grups corals. Paral·lelament va exercir de profesor d’educació musical a diverses escoles i acadèmies i va treballar amb Joan Llongueres tot contribuint a la introducció i aplicació a Catalunya del mètode Dalcroze.

La seva és una vida entregada a la recerca. Va recorrer tot Catalunya recollint directament les cançons i melodies de la gent dels pobles, tot responent a l’encàrrec que li havia fet la Fundació Cultural Patxot i creant l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Recollint unes deu mil melodies, va treballar també a l’Institut de Musicologia del CSIC i va compondré noves melodies, sobretot per a ser interpretades per a corals però també obres per a piano, veu i orquestra.

L’acte d’homenatge a Joan Tomàs i Parés vol recuperar una de les figures més emblemàtiques de la història de la cançó a Catalunya i ho fa de la mà de la documentalista Liliana Tomàs, el conferenciant Jordi Tomàs, la soprano Marta Garcia i el llaütista William Waters.

 

Intèrprets

Liliana Tomàs – documentalista

Marta Garcia Cadena – soprano

William Waters – llaütista

Compositors:

Obra del Cançoner popular català

 

COMPRAR ENTRADES

Detalls de l'esdeveniment

Data: 11 desembre, 2020. 8:00 pm - 9:00 pm
Hora: 8:00 pm - 9:00 pm
Lloc: Teatre Casal Pare Casals
Address: Carrer Pare Casals, 2
Nom de l'organitzador: La Fàbrica de Lied
Phone: +34 610 339 522

La Garriga

Següent entrada